yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangınlar bazen o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği de eritebilmektedir. Akıllıca hulliyatlmış bir yangın bapsı binanın sineindeki çatı sakinlerinin dünyaarı tahliyesini makul müddet güvenli hale getirir.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

1 mm veya elan sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakılırsa çok henüz eksiksiz ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabilinden bedelı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının hediyeı da 4000 TL den kellelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa üstelik yalnızca hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangının çıkış nedeni olarak duvara yaslandırılan döşek saptama edildi. Yangınla alakadar tahkikat sarrafiyelatıldı.

İçeriden dünyaarı çın itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir tarafının vazıh olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Binalarda sınırlı standartlarda alan alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe ehil olması dolayısıyla yangın anında insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya akıllıca ve kolayca açılabilen bünyeya sahiptir.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapkaloriın) kök amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki yaman, yangın, kavara vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu olumsuz koşulların gayrı katlara intikalini çelmek yahut mümkün olduğu derece geciktirmektir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, gayrı yangın kapıları kadar yapı güvenliği tasarının önemli bir Yangın çıkış kapısı istanbul parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, coşkunluke dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetleme şeşna düzenınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Tamlanan bu saat dilimleri bir bapnın yangına ne kadar müddet dayanacağını rapor etmektedir. Fakat bu mevzuda titiz bulunmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 dakika de dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Kullanılmadığı muhtevain dairenin giriş kapısına bırakılan yatağın, duvardaki lambayla bir müddet Yangın Merdiveni Kapısı ilişki etmesi sonucu tutuştuğu, yatağın arkası sıra pabuçlığın ve sonrasında ise tahta bapnın yanmaya kafaladığı belirlendi.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nimsından, evetğmurlama sistemi bulunan Yangın Kapısı binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Report this wiki page